lørdag 30. januar 2016

Vimpelgenser

Storebror i huset trengte en ny genser denne vinteren. Valget falt på vimpelgenser fra Pickles. Den er skikkelig fin, og jeg drømmer om å strikke voksenversjonen til meg selv en gang.

Pickles legger alltid ut en størrelse gratis på oppskriftene sine, og resten av størrelsene må kjøpes. Denne gangen var det størrelse 6 år som var gratis. Fint med litt flaks! :-)
Genseren er strikket i dobbel tråd. Jeg har brukt en tråd med sandnes tweed og en tråd med sandnes mini alpakka. Vimplene er strikket i dobbel tråd mini alpakka. Jeg elsker fargespillet i tweedgarnet! Det er tråder med oransje, svart og lysere grå i garnet, og det blir så fint!

Jeg strikket genseren smalere enn oppskriften. Gutten min er er ganske smal, så jeg ville ikke ha en stor og vid genser. Det skulle økes etter vrangborden på bolen og på armene, men droppet disse økningene og strikket rett opp istedenfor. Masketallet passet da med mønsteret, så det var en enkel endring.

Genseren er tykk og god, og har vært super å ha under dressen når vi har aket og stått på skøyter. For vi har faktisk hatt et par uker med vinter her på vestlandet, og det er gøy! Vi er ikke akkurat bortskjemt med skikkelig vintervær, det pleier stort sett være regn og slaps hele vinteren her hos oss.
Jeg ser vimpler, femåringen ser dinosaurtenner. Så lenge han er fornøyd, er jeg det også! :-)


Fakta:
Størrelse: 6 år, med tilpasning.
Oppskrift: Fra pickles: http://www.pickles.no/vimpelgenser-med-stripebukse/
Garn: Sandnes tweed og mini alpakka.
Garnmengde: 250 g med tweed og grå alpakka, 100 g hvit og 50 g med rustrød.
Pinner: 3,5 og 4,0.


2 kommentarer:

  1. Så fin genser! Og tøff effekt med en tråd tweedgarn.

    SvarSlett
  2. Veldig fin! Gjorde seg i de fargene!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar, det er så gøy å lese! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...