fredag 31. juli 2015

Rilleteppe med bølgekant

Noe av det viktigste en nyfødt baby trenger av materialistiske goder, er et godt teppe! Begge guttene mine var tullet inn i et rilleteppe nesten hele tiden de første månedene av sitt liv. Teppene har blitt godt brukt, så jeg har strikket et nytt til hver av dem. Til lillesøster ville jeg lage et litt mer "jentete" teppe, som var like luftig som de originale rilleteppene. Valget falt på en oppskrift fra sandnesgarn. Teppet har riller i midten, og en tykk kant med bølgemønster rundt.


Teppet ble fullført på sommerfeie på hytten, og bildet viser utsikten fra terrassen på hytten.

Jeg ville gjerne bli ferdig med lillesøster sitt teppe før hun kom til verden, for planen var å pakke teppet i "bagen" som skal være med på sykehuset sammen med hentesettet. Det har tatt over en måned å få det ferdig. De siste to ukene fikk jeg litt panikk for at jeg ikke skulle rekke det, for det føltes som et endeløst arbeid. Men nå er det altså ferdig, og det med 3,5 uker igjen til termin. God margin! :-)

Det skulle strikkes en blondekant som skulle syes fast langs bølgemønsteret hele veien rundt teppet. Jeg synes teppet ble rikelig stort nok uten, og det var så masse arbeid å strikke blondekanten, så jeg valgte å la være. Jeg heklet heller en helt enkel kant rundt, av to rader med fastmasker.
Nå begynner det meste å bli klart hjemme også. Babyrommet er malt og nesten ferdig
innredet. Alle klær, sengetøy og annet er vasket og lagt på plass. Så nå gjenstår egentlig bare litt venting.
De neste ukene skal jeg kose meg med litt småstrikk så får vi se hvor mye jeg rekker å lage før min lille venn velger å komme ut av magen.
Som du ser er fargen ulik på alle bildene. Det er visst veldig vanskelig å ta bilder av rosafarger. Fargen er en mellomting mellom støvrosa og lys ferskenrosa, og jeg synes de to første bildene er nærmest originalen.

Fakta:
Oppskrift: Sandnesgarn tema 24, babytepper og hentesett.
Størrelse: Ca 100 x 100 cm.
Garn: Sandnes alpakka.
Garnmengde: 500g.
Pinner: 3,5.


6 kommentarer:

 1. Så utrolig lekkert! Godt at du fikk ferdigstilt teppet i tide:) Jeg strikker også på et babyteppe med rillestrikket midtdel, men siden jeg ikke har noen mottaker har jeg lagt det til side. Det ble så mye rillestrikk;) Teppet var så fint at jeg ville strikke det og spare det til en spesiell anledning, så greit at det ikke er noen hast med å få det ferdig. Motivasjonen kommer forhåpentligvis tilbake:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja man blir litt lei av rillestrikk, men det er greit å ha et enkelt prosjekt liggende som kan tas frem når man vil slippe å tenke! :-) Heldig den som får det I gave en gang!

   Slett
 2. Nydelig! Vi hadde samme teppe til lillesøster, og droppet ytterkanten vi og:) kom på det først nå at den ikke var der, så den har ikke vært spesielt høyt savnet.

  Det teppet kommer hun til å ha lenge glede av! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at den ikke ble savnet! :-)

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett

Takk for at du legger igjen en kommentar, det er så gøy å lese! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...