mandag 22. juni 2015

Hentesettet til lillesøster

Nå er jeg endelig ferdig med hentesettet til lillesøster i magen. Det bare ni uker igjen til termin, og vi gleder oss til å møte henne! Det var ikke lett å bestemme seg for hvilket hentesett jeg skulle strikke denne gangen, det er så utrolig mange nydelige sett! Men valget falt tilslutt på dette, og jeg har ikke angret!
Mønsteret til hentesettet er fra Sandnesgarn sitt hefte "Babytepper og hentesett, tema 24".  I oppskriften er det brukt lanett babyull. Jeg ønsket å bruke alpakka silke som er et nydelig, mykt og herlig garn. Jeg brukte dette garnet til hentesettet til Noah også, og var veldig fornøyd med det. Det koster litt, men babyene fortjener det beste! :-)

Garnbytte førte selvsagt til at jeg måtte gjøre en god del endringer i forhold til oppskriften. Det ble så mange etterhvert at jeg ikke gadd å skrive det ned. Min strikkefasthet med dette garnet er likt babyull i bredden, men ikke i lengden. Hentesettet til Emil ble strikket i 0-3 mnd, og var veldig stort da han var nyfødt. Til Noah strikket jeg 0-1 mnd, men han var stor da han ble født 11 dager over termin, så jeg fikk ikke brukt det mer enn ca en måned. Jeg vil at dette hentesettet skal være ok i størrelsen når babyen er nyfødt, men håper å få brukt det et par måneder. Jeg brukte derfor Noah sitt hentesett til å måle på, slik at dette er pittelitt større. Det ble en del prøving og feiling, og mye opprekking. Hentesettet har derfor tatt lang tid å strikke, men det var verdt det. Resultatet ble veldig bra tilslutt!
Det første jeg strikket var jakken. Jeg la opp til 3 mnd på den, og strikket 3 mnd i lengden. Jeg synes ikke det gjør noe om jakken er litt stor i begynnelsen, og vil helst kunne bruke den litt lenger enn den første måneden. Den største endringen jeg har gjort på jakken er at jeg har strikket raglanfell istedenfor å strikke for-, bakstykke og armen hver for seg og sy den sammen. Jeg har også kuttet ut hullmønsteret på øverste del av jakken. Armene var veldig korte i oppskriften så de ble strikket tre centimeter lengre. 
Buksen var ganske vid i beina, så på den la jeg opp til 0 mnd, og strikket 3 mnd i lengden. Jeg skulle øke på vekselvis hver 2. og hver 3. omgang på beina, men måtte øke på hver 4. pinne for at økningene skulle gå gradvis helt opp til skrittet. 
Kysen er strikket i 0 mnd uten endringer. Jeg vil at den skal sitte godt på når hun er nyfødt.
Sokkene skulle ha to mønsterrapporter før jeg begynte på hælen. Siden strikkefastheten er mye mindre i høyden ble dette alt for kort. Jeg strikket derfor tre mønsterrapporter og et par runder glattstrikk før jeg startet på hælen. Det skulle felles hver 2. omgang til tærne, men jeg felte på hver 3. omgang for at sokkene skulle bli lange nok.

Nå gleder jeg meg til å ta hentesettet i bruk! :-)


Fakta:
Oppskrift: Sandnesgarn babytepper og hentesett, tema 24.
Størrelse: 0-3 mnd.
Garn: Sandnesgarn alpakka silke.
Garnmengde: 250g. 
Pinner: 2,5. 


10 kommentarer:

 1. Nydelig hentesett! Enig i at silkeull er noe av det base på små babyer. Min lille skatt på 5 uker fikk også hentesett i silkeull og det har vi brukt masse! Regner også med at det blir flittig brukt fremover.

  SvarSlett
 2. Kjempe nydelig hentesett, likte endringene dine på jakken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 3. Kjempe fint! :)
  Lykke til med den lille når den tid kommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 4. Åh, gratulerer så mye med baby i magen! Jeg har vært litt fraværende i bloggverden på grunn av min egen voksende mage så jeg har ikke sett det før nå. Da får vi to ganske tette, synes å huske vi var gravid på likt sist også? Vi ville ikke vite kjønn da, så her må jeg vente med blått eller rosastrikk til fødselen er overstått:) Det blir 1 år og 7 mnd mellom våre, deres da? Lekkert sett du har strikket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i ligge så! Jeg tror du fikk noen mnd etter meg sist. Det blir 1 år og 10 mnd mellom våre to minste. Så har vi jo storebror på 4,5 år også. Det er to skoleår mellom alle våre, men eldstemann var 2 år og 10 mnd da lillebroren kom, så et helt år mer mellom dem. Det blir nok travelt fremover, men kjekt å ha de tett! 😊 Så utrolig spennende det må være å ikke vite kjønnet! Men jeg klarer ikke la være få vite det. Masse lykke til i tiden fremover! 😊

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett

Takk for at du legger igjen en kommentar, det er så gøy å lese! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...