torsdag 20. mars 2014

Smått til småen

For noen uker siden klarte jeg å miste Noah sin vott ned i en kopp med kaffi. Resultatet var ikke spesielt vakkert, og det var ikke mulig å vaske flekken bort. Men mor ble ikke så lei seg, jeg fikk jo en god grunn til å strikke nye! :-)
Jeg fant frem masse restegarn, og begynte å tenke. Når jeg har flere fargerike nøster foran meg, kribler det i magen. Slik har det faktisk vært siden jeg var liten jente, lenge før jeg kunne strikke. (Det måtte vel bare bli strikker av meg). Jeg satt lenge og studerte fargene, og flyttet litt rundt på dem, tok bort noen, og la til andre. Tankene begynte å spinne, og jeg lurte på hva jeg kunne trylle frem av de nydelige blåfargene. Plutselig så jeg bildet i hodet, det MÅ bli en nøstebarndress! Jeg så for meg to forskjellige måter å ha stripene på. Det er ikke ofte jeg tegner, men når mange farger er involvert er det noen ganger jeg må det. Jeg tegnet opp to forslag, og valget falt med en gang på det første. Denne vil jeg strikke i størrelse ett år, slik at den er passelig til høsten. Det skal bli fint! 

Men det var jo ikke dress jeg skulle strikke....???
Tilbake til vottene. Hvit og lys blå. Nydelige farger! Så kom jeg til å tenke på denne fine luen fra "Den store guttestrikkeboken". Den er kjempesøt, og jeg har hatt lyst til å strikke den siden jeg fikk boken. Noah har vokst ut av den hvite djevelluen, og har to luer som er litt store. En blå, og en stripete. Alt arvet fra storebror. Det var god nok grunn for meg til å lage en som er akkurat passe. Så da ble det vist bli ny lue til lillegutt! :-)

Luen har egentlig ikke øreklaffer, men jeg laget det fordi jeg synes det er godt å ha på en babylue. 
Men det var votter han trengte.. 

Vottene måtte nesten matche luen. Valget falt på votter fra boken "Sødt og blødt", fra Lene Holme Samsøe. Jeg strikket de tidlig i høst, i barselgave til en venninne. Jeg har sett vottene i bruk mange ganger, og synes de sitter veldig fint på. 
Så slik ble settet til småen. Og planer for nytt prosjekt er klart. Spinner dine tanker også av gårde ved synet av garnnøster i fine farger? Og har du en liste med flere titalls prosjekter du bare venter på en anledning til å strikke? 
Ønsker deg en god helg!


Fakta:
Oppskrift lue: fra "Den store guttestrikkeboken" av Charlott Pettersen.
Størrelse: 3-6 måneder.
Garn: Rester av blått dale babyull og hvit sandnes lanett.
Garnmengde: Ca. 20 gram hvit, og ca. 10 gram blå.
Pinner: 2,5.
Oppskrift votter: fra boken "Sødt og blødt" av Lene :Holme Samsøe.
Størrelse: 0-6 måneder.
Garnmengde: Ca. 15 gram hvit, og ca. 15 gram blå.
Pinner: 2,5.

7 kommentarer:

 1. Å, for et nydelig sett! Lyseblått og hvitt er veldig fint sammen:-) Den Nøstebarndressen er jeg veldig spent på! Da ble det jo hell i uhell med kaffevotten;-)

  Jeg blir superinspirert av nye garnnøster og farger! Jeg har også alltid hodet fullt av ideer for hva jeg skal lage. Har en garnkurv i stua med garn som snart skal få komme på pinnene, mens resten av lageret er stappet i plastkasser på boden. I denne kurven i stua flytter jeg rundt på garn, planlegger og koser meg:-)

  SvarSlett
 2. Så herlig sett, veldig fine farger sammen. Burde strikke nye votter her også, men det blit stadig utsatt pga nye prosjekter, garn inspirerer hadde bare døgnet hatt flere strikke timer ;)

  SvarSlett
 3. Kjempefine votter og lue. Enig med deg at det er best med øreklaffer på barneluer. Gleder meg til å se den stripete dressen ferdig!

  SvarSlett
 4. Ut i fra det jeg leser her, så høres det ut som du hadde passet riktig så bra inn som strikke-designer!
  Kuleste vottene da! ;D

  Ha en fin helg, og kos deg med (planleggingen av) strikketøyene dine!

  SvarSlett
 5. Å, for et nydelig sett! Jeg er nok som deg, jeg også - tankene går når jeg ser flere farger sammen :)

  SvarSlett
 6. For et herlig sett! Så fin lua ble med klaffer, også de søte vottene til!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar, det er så gøy å lese! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...