fredag 18. oktober 2013

Lys i høstmørket

Høsten er en herlig årstid, med nydelige farger overalt! Jeg hadde lyst til å ta disse fargene med inn i huset, så jeg og Emil har hatt litt forming hjemme på kjøkkenet. 

Først måtte vi på tur å plukke blader selvfølgelig. Bare det var et lite eventyr for en 2,5 år gammel gutt. Så tørket vi bladene. Her er de ferdig tørket, og klar for å pynte opp i huset. 
Tomme og rene syltetøyglass, klare for forvandling. Jeg har det siste året tatt vare på alle syltetøyglass, kjekt å ha klart til slike prosjekter. :-)
Emil i dyp konsentrasjon mens vi smører decoupagelim på syltetøyglassene. Decoupagelimen gir glasset en uklar overflate, kjempefint når en skal lage lykter.

Vi måtte bruke en del lim, for den var ikke helt sterk nok etter første strøk. Jeg tok på to ekstra strøk når den hadde begynt å tørke litt. Jeg måtte også holde litt på bladene i begynnelsen, så de ikke skulle falle av. Emil mistet fort tålmodigheten, men han storkoste seg i vel fem minutter med liming og plassering av blader... Sånn er det med aktive toåringer! :-)
Lyktene måtte stå noen timer og tørke, før limen var stivnet helt. Slik ble de når de var ferdige. Her ser du godt den uklare overflaten glasset har fått.
Og slik ble lyktene med lys i på kvelden. Kjempekoselig! :-) Lyktene har vært tent hver kveld siden de ble ferdige, og skal fortsette å gi god stemning i stuen hele høsten!

1 kommentar:

  1. Kjempefine og koselige, samt en aktivitet de minste kan klare:) takk for tipset, og god helg:))
    Bente

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar, det er så gøy å lese! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...