fredag 14. juni 2013

Siklesmekker

Jeg har funnet frem symaskinen igjen. En av tingene jeg har sydd den siste tiden, er siklesmekker til Emil. Han holder på å få jeksler, og slever ut flere smikker for dagen. Da trengs det en del av dem. En perfekt anledning for mor til å øve seg litt med symaskinen. 

Jeg har hatt litt symaskintrøbbel. Jeg lånte først min tante sin symaskin. En god maskin, men flere tiår gammel. Den hadde litt tidvise problemer, før den plutselig slo seg helt vrang. Tanten min tror den kanskje er moden for å pensjonere seg. Nå har jeg fått låne mamma sin, og er back in business!
Jeg fant mange artige stoffer da jeg var på Stoff og stil for en stund siden. Emil likte spesielt godt det med bondegård motiver. "Se mamma, traktor! Ha den på!" Det er ekstra kjekt å lage noe til Emil når han faktisk liker det godt! :-)

Alle stoffene brukt på fremsiden av smikken er bomull jersey, og baksiden er fleece. Jeg sliter litt med å sy helt i kanten på stoffet. Jeg synes ofte stretchstoffet krøller seg litt. Derfor får jeg ikke alltid sømmene så fine som jeg ønsker. Kanskje det er best å sy litt innenfor kanten, og klippe av etterpå? Jeg har forstått det sånn at det er dette en overloockmaskin gjør..? Så kunne ønske jeg hadde en sånn en. Men storinvestering vil jeg vente litt med. Jeg må være sikker på at jeg kommer til å fortsette å bruke den, hvis jeg skal gå til innkjøp av en dyr maskin. Så jeg nøyer meg med å låne foreløpig.
Jeg har mange planer for disse fine stoffene. Blant annet vil jeg prøve meg på t-skjorte og shorts til lillegutt. Så følg med videre, kanskje jeg får det til.. :-)


Fakta: 
Mønster: eget, tegnet fra en smikke vi har kjøpt og liker godt.
Stoffer: alle fra Stoff og stil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en kommentar, det er så gøy å lese! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...