fredag 7. september 2012

Fargerike masker med mening

Det ble ikke strikket mye i sommer, men det ble da strikket noe. Jeg har brukt litt restegarn av babyull på et nytt sett til Amandaprosjektet.

Mye mer fargerikt enn det pleier å bli fra min side. Jeg er litt forsiktig med denslags, men det var gøy å blande mange forskjellige farger.
Som vanlig gikk jeg selvsagt tom for garn underveis, ikke bare for en farge, men faktisk to. Hører med til restegarnsprosjekt det. Nye nøster ble kjøpt inn, i neeeesten samme farge som restene. Måtte også gjøre noen endringer helt til slutt, for at garnet skulle strekke til. Tøflene var strikket noen centimeter lengre enn på bildet. Jeg måtte rekke opp igjen ovenfra og felle av på begynnelsen av tøflene. Tråden ble så klippet av og brukt til å strikke fot/såle på den siste tøffelen. Er vel dette som er sjarmen ved restegarnsprosjekter, er det ikke? :-) 
Jeg har laget tøflene og luen i prematurstørrelse. Et enkelt og søtt sett. 
For første gang i mitt liv har jeg laget en egen oppskrift. Jeg ville lage et teppe i bestemorruter med to forskjellige farger per rute. Jeg så på mange forskjellige oppskrifter, men klarte ikke helt å bestemme meg for hvilken jeg skulle bruke. Så jeg bestemte meg for å prøve meg litt frem istedenfor. Visjonen var en rund blomst med en firkant rundt (litt lignende det store teppet jeg har heklet tidligere), og det ble det jo forsåvidt, men rutene ble rektangulære og ikke kvadratiske. Må innrømme jeg er litt kry, selv om det bare var en enkel bestemorrute. ;-)
En annen ting jeg har gjort for første gang er å hekle rutene sammen isteden for å sy. Har hørt det går mye raskere. Det gjorde det ikke når jeg heklet på denne måten, men jeg synes det ble mye finere. :-)

Fakta:
Teppe: Egen oppskrift. Heklenål 5mm, ca 160g, 57x53cm.
Lue: Håndskreven som jeg ikke vet hvor kommer fra, pinne 2,5, ca 20g.
Tøfler: Oppskrift fra boken "Myk start" av May B. Langhelle, pinne 2,5, ca 20g.


2 kommentarer:

  1. Kjempefint! Du har eit hjarte av gull :-)

    SvarSlett
  2. Nydelig, Mette :) Teppet blei jo kjempefint!!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar, det er så gøy å lese! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...